Bekvämligheter runt hörnet
och stadens puls på 9 minuter

Vill du bo med cykel- och gångavstånd till det mesta? Här bor du i en ny stadsdel som erbjuder småstadskänsla med karaktär, samtidigt som du på några minuter tar dig till city med hela evenemangsstråket. Egen hållplats för spårvagnar och bussar. Ett klimatsmart boende helt enkelt.

I det gamla fabriksområdet hittar du små oaser där du kan slå dig ner och ta en kopp kaffe eller köpa nybakat bröd att avnjuta på terrassen en solig lördagmorgon. Här finns bl a K21 Salladsbar & Café, som gör allt från grunden och serverar såväl nyttiga luncher som frukostpaket med färskt bröd, kaffe, ägg och yoghurt. Området rymmer också en sushi-bar och Restaurang Tegel, när du önskar traditionell husmanskost.

På promenad- och cykelavstånd finns det mesta i service. SEB med bankomat, ICA Maxi och Willys, vårdcentral, folktandvård, frisör, handel och fler restauranger. Krokslätts Fabriker har idag en förskola och ytterligare en planeras inom området. Vid Safjällets norra entré ligger Krokslättsskolan, med förskoleklass och grundskola 1–6.

Nära till kultur och nöjen

Här bor du bara 9 minuter med spårvagn från Göteborgs evenemangsstråk, med Liseberg, Universeum, Världskulturmuséet, Scandinavium, biografer, restauranger, pubar, konserter, evenemang och kvällsliv. Åt andra hållet når du Mölndals innerstad på bara några minuter med hela dess utbud av affärer och service. På vägen passerar du Mölndals sjukhus som även det inrymmer apotek och bankomat.

Klimatsmart transportpool

Att ta cykeln för att handla eller ha tillgång till bil när du faktiskt behöver, det är grundtanken bakom Krokslätts Fabrikers kommande transportpool. För den som bor eller verkar i området ska det finnas klimatsmarta möjligheter.

Gott om aktiviteter – året om

Mölndal och Krokslätts Fabriker har mycket att erbjuda för både kropp och sinne. Gillar du att motionera? Förutom naturen utanför dörren har du nära till badminton, friidrott, fotboll och gym med gruppträning.

Kommunikationer

Just nu förbereder vi för nytänkande och effektiva transportmöjligheter till och från stadsdelen Krokslätts Fabriker. Var gärna med och påverka. Skicka dina förslag till caroline.skartind@husvarden.com

Ladda hem appen Nästa Vagn här för realtidsinformation om buss- och spårvagnstrafiken direkt i din telefon.

Se nästa avgång och ankomst till Krokslätts Fabriker i Västtrafiks ”Reseplaneraren” nedan.

Från
Till
Krokslätts Fabriker, Mölndal

Från
Krokslätts Fabriker, Mölndal
Till