Naturen utanför dörren med
aktiviteter för stora och små

Tankarna om en grön blandstad avspeglar sig i allt från service till rekreation. Vår vision är att du ska kunna få en kravmärkt kopp kaffe på det lokala caféet, handla ekologiska grönsaker i närbutiken och njuta av naturen i Safjällets naturreservat.

Redan idag finns här flera etablerade verksamheter så som restauranger, salladsbarer och caféer, träningsanläggningar och närhet till övrig service som bank, apotek, frisör och matbutiker.

VANDRA GENOM HISTORIEN

Bostadsområdet gränsar till Safjället, ett härligt naturområde som ligger mellan Toltorpsdalen och Krokslätt. Området är rikt på fornminnen, bl a gravar från både sten-, brons- och järnåldern samt rester av en fornborg. Här finns också ett rikt djurliv och möjligheter att få se rådjur, älg, skogshare och morkulla. Inom området finns tre dammar, Indiandammen, Bergskanalen och Änderdammen eller ”Ändis” som den också kallas.

AKTIVITETER FÖR ALLA

Området är rikt på stigar där du kan ta en promenad med hunden eller ge dig ut och springa i fina, upplysta terrängspår. Här finns också en stor äng, härliga utkiksplatser och två grillplatser om man vill ha picknick. Vid ingången till naturområdet, precis ovanför bostadsområdet, planerar kommunen att bygga en naturlekplats och ett utomhusgym.